Proefles Aanvragen

Veelgestelde vragen​

Hier vindt u een lijst met volledige en zeer praktische antwoorden.
Ik heb nog nooit auto gereden. Wordt hier rekening mee gehouden?
Ja, hier wordt rekening mee gehouden. Tijdens de proefles wordt ervoor gezorgd dat je op een veilige en rustige plek vertrouwd raakt met de lesauto. Je krijgt hierbij begeleiding op maat.
Hoeveel rijlessen heb ik nodig voordat ik praktijkexamen kan doen?
Dit verschilt per persoon. Tijdens de proefles kan de rijinstructrice een globale schatting maken van de lessen die een leerling nodig zal hebben. Het kan zijn dat je je vlotter of minder vlot ontwikkeld dan je rijinstructrice op basis van de proefles heeft ingeschat. Het belangrijkste is dat je opgeleid wordt tot een veilige bestuurder op de weg en daar gaan we voor.
Wat kan ik bij rijschool Switch & Go verwachten?
Bij Rijschool Switch & Go worden de rijlessen zo effectief mogelijk ingericht. Hierdoor heb je minder rijlessen nodig en dus ook minder kosten. De rijinstructeur is een hulpmiddel om jouw rijlessen zo effectief mogelijk in te richten. Aarzel niet om vragen te stellen. Je zal hierdoor met meer zekerheid achter het stuur zitten. Rijschool Switch & Go vindt het erg belangrijk om op een veilige en verantwoorde manier je rijbewijs te halen. Je leert bij Rijschool Switch & Go de fijne kneepjes van het vak en leer je dus echt (nadruk op echt) auto rijden.
Ben ik verzekerd in de lesauto?
Ja, je bent verzekerd in de lesauto. Rijschool Switch & Go heeft een verzekeringspolis. Deze polis staat zeer goed aangeschreven bij rijscholen en is goedgekeurd door de BOVAG branche organisatie. Hierdoor ben jij als leerling verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.
ik wil snel mijn rijbewijs halen, wat moet ik hiervoor doen?
Als je snel je rijbewijs wilt halen is het verstandig om regelmaat te hebben in het volgen van de rijlessen. Plan rijlessen van anderhalf uur a twee uren in plaats van één uur. Volg meerdere keren per week rijles. Probeer ‘actief mee te rijden’ als een andere leerling bezig is met zijn/haar rijles en jij op de achterbank zit tijdens het halen en brengen.
Is het nodig dat ik een proefles neem?
Een proefles is voornamelijk om kennis te maken met Rijschool Switch & Go. Om te kijken of je op je gemak voelt bij de rijinstructeur en zodat de instructeur een globale schatting kan maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Tijdens de proefles wordt ervoor gezorgd dat je op een veilige en rustige plek vertrouwd raakt met de lesauto.
Kan ik in mijn eigen tempo rijles volgen?
Ja dit is mogelijk. De rijlessen worden op maat gemaakt, afgestemd op de leerling en zijn of haar voortgang.
×